RAMPscenario in Hechtel-Eksel

Print
RAMPscenario in Hechtel-Eksel

Foto: RS

Hechtel-Eksel - Op zaterdag 5 september 2015 vindt voor de achtste keer RAMPscenario plaats aan het skatepark van Hechtel-Eksel in de Lupinestraat. RAMPscenario is een alternatief muziek- en skatefestival voor en door jongeren en is bovendien volledig gratis.

RAMPscenario kenmerkt zich sinds haar eerste editie door een sterke affiche met een mix aan alternatieve artiesten uit Limburg en daarbuiten, een terrein dat uitblinkt in gezelligheid, zelf gesjorde en getimmerde zitconstructies, en een skatewedstrijd met straffe prijzen.  Ook dit jaar worden de twee podia gevuld met straffe artiesten als Polaroid Fiction, Piquet, Universe, Heisa, en vele anderen. Omstreeks 15u trapt de eerste groep het gebeuren in gang, waarna er tot en met 2u ’s nachts continu (lokale) artiesten te bewonderen zijn. Vanaf 14u gaat er een skatewedstrijd door in samenwerking met Poo Poo Style, een Hasseltse skateshop.

Gratis inkom
“Al sinds de start van RAMPscenario, is de combinatie van muziek en skate ons handelsmerk geweest”, zegt Stijn Vrijsen, één van de organisatoren van RAMPscenario. “Gaandeweg gingen we ook steeds meer aandacht besteden aan het inkleden en versieren van ons festivalterrein. Het geheel van zelfgebouwde constructies en installaties zorgt voor een gezellige en positieve sfeer.” Brecht Stalmans en Lester Juchtmans vullen aan: “Het doel van RAMPscenario is het ondersteunen van creatief talent. Door lokale artiesten afwisselend te programmeren met grotere namen, willen we iedereen een publiek bezorgen. Dankzij steun van gemeente Hechtel-Eksel en provincie Limburg kunnen we het festival ook gratis houden. Andere festivals zijn immers al duur genoeg.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio