Uitgebrande Lotus-fabriek niet heropgebouwd: ontslag dreigt voor 71 werknemers

Print
Uitgebrande Lotus-fabriek niet heropgebouwd: ontslag dreigt voor 71 werknemers

Na een nacht blussen bleek de ravage groot: het magazijn was volledig vernietigd en ook de silo’s met bloem liepen zware schade op. Foto: rdb

Lotus Bakeries is niet van plan de wafelfabriek in Wolvertem, die begin juni vernield werd door een brand, weer op te bouwen. De volumes die in Meise werden geproduceerd, zullen worden overgebracht naar de Lotus-fabriek in het Henegouwse Courcelles. Voor 71 werknemers uit Meise dreigt collectief ontslag, zo meldt het bedrijf.

De brand van 3 juni vernielde de wafelfabriek in Wolvertem, deelgemeente van Meise, volledig. De directie onderzocht daarop verschillende pistes om de eigen wafelproductie opnieuw op peil te brengen. Nu blijkt dat een andere optie het haaltvan een heropbouw van de fabriek in Meise of de bouw van een nieuwe fabriek in de buurt.

De directie kondigde dinsdag namelijk de intentie aan om de installaties in Courcelles uit te breiden. De wafelfabriek in de Waalse provincie Henegouwen vangt nu trouwens al een deel van de productie op die in Meise verloren ging

‘Hierdoor zouden we in staat zijn om de productie van alle wafels en galetten onder te brengen in één grote en efficiënte fabriek’, klinkt het in de officiële mededeling van Lotus Bakeries. In Meise werden Luikse wafels, vanillewafels en soft(eier)wafels geproduceerd op vier productielijnen.

Collectief ontslag

Als de intentie bevestigd wordt, zou overgegaan worden tot collectief ontslag van 66 arbeiders en 5 bedienden. Zij kunnen mogelijk wel elders in de groep aan de slag: er zijn immers 36 vacatures in Lembeke en 7 in Oostakker. Indien Courcelles wordt uitgebreid, zouden daar nog eens 38 vacatures ontstaan.