Sporting Hasselt start met damesvoetbal

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Binnen Sporting Hasselt wordt met damesvoetbal opgestart. Sophie Van Buggenhout en Ann Van Reppelen, twee jonge dynamische voetbalmoeders zijn door hun zoontjes aangestoken door de voetbalmicrobe. Vanaf 9 september starten zij de Sporting Chickx op, met damesvoetballers die het seizoen 2015-2016 elke woensdag van 18 tot 19 uur een voetbaltraining meemaken in het stedelijke sportstadion.

Op woensdag 9 september om 18 uur wordt het officiële startsein gegeven en krijgen kandidaten een tweetal woensdagen de kans om te proeven van een wekelijkse training. Vrijdag 18 september volgt dan een heuse info-avond (20 uur) waarbij ook aansluitingen, verzekeringen, lidbijdrage en kledijpakket worden toegelicht. De trainingen gaan door in de jeugdcampus van Sporting Hasselt, te bereiken via de parking van de sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33.

Ann verduidelijkt het motief voor dit initiatief “we willen door deze voetbaltraining niet alleen zelf de kneepjes van de voetbalkunsten onder de knie krijgen, maar ook onze conditie onderhouden. Het eerste jaar willen we vooral de wekelijkse training voorzien, daarna kijken we met de geïnteresseerde dames uit naar het spelen van wedstrijden”. Sophie vult aan: “Thuis moet ik steeds weer wedstrijdjes meespelen met mijn drie voetballerszonen en daarmee heb ik de smaak te pakken! Jonge moeders begrijpen zo ook beter de spelregels en worden een actieve supporter langs het veld, uiteraard geen coach want dat laten we over aan de trainers”.

Interesse? Bijkomende info en inschrijvingen via sophie.vanbuggenhout@hotmail.com; 0477/594204 of vanreppelenan@gmail.com; 0477/395237

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio