Tweejaarlijkse Solidariteitsprijs Jef Ulburghs voor Hart Boven Hard

Print
Tweejaarlijkse Solidariteitsprijs Jef Ulburghs voor Hart Boven Hard

Foto: trudie appermans

Genk - De tweejaarlijkse Solidariteitsprijs Jef Ulburghs - vernoemd naar de in 2010 overleden priester, politicus en sociaal activist - gaat dit jaar naar Hart Boven Hard, een burgerbeweging die pleit voor meer solidariteit in onze samenleving.

Voorzitter Erwin De Bruyn motiveerde de prijs als volgt: “Hart boven hard krijgt de prijs als beweging van onderop. Een beweging die duidelijk waarden als solidariteit, maatschappelijk engagement, rechtvaardigheid, economische transitie centraal stelt. Een beweging die net als Jef Ulburghs in zijn jaren als activist, heel sterk de verbinding opzoekt tussen sectoren. Die de onderlinge solidariteit en betrokkenheid bij diverse maatschappelijke geledingen, werkvormen, sectoren, organisaties en personen wil opzoeken en cultiveren.”

De prijsuitreiking vond plaats bij Stebo Genk en voor een publiek van een 100-tal aanwezigen. Wouter Hillaert, als nationaal vertegenwoordiger van HBH en Gerard Aerts, als Limburgse vertegenwoordiger, van HBH namen tevreden en dankbaar de prijs in ontvangst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio