Hommage aan pastoor Creten

Print
Hommage aan pastoor Creten

Foto: Eddy Cox

Wijer

Nieuwerkerken - Heemkunde NWK brengt in het kader van Open Monumentendag 2015 een postume hommage aan deze verdienstelijke parochieherder

Beste lezer,
Heemkunde Nieuwerkerken stelt zich tot doel bij te dragen aan het onderzoek van de lokale geschiedenis, evenals te ijveren voor het behoud en de ontsluiting van het roerend en onroerend erfgoed. In deze context liet Heemkunde Nieuwerkerken het grafmonument van wijlen pastoor Creten restaureren. Hubert Creten was echter méér dan alleen een parochiepriester. Als volksmens was hij ook begaan met de materiële ontwikkeling van de arme bevolking en de ontsluiting van een afgelegen dorp.
Als hommage aan deze verdienstelijke parochieherder organiseert Heemkunde Nieuwerkerken een documentaire tentoonstelling en een publicatie gewijd aan zijn leven en werk. Deze activiteit wordt opgeluisterd met een recital op het befaamde Van Peteghem orgel. Een postzegel van het type “My Stamp” word eveneens aan de bezoekers te koop aangeboden.
Deze activiteit vind plaats op zaterdag 12 september 2015 in de parochiekerk St. Pietersbanden Grote straat in Wijer. Aanvang 16 uur.

Info bij Eddy Cox (0499/73.56.74) of Ludo Raskin (011/31.10.76)
Gratis Inkom
Iedereen is van harte welkom


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio