Twintiger aangehouden voor ontvoering en prostitutie minderjarigen

Print
Twintiger aangehouden voor ontvoering en prostitutie minderjarigen

Archieffoto. Foto: fvv

Anderlecht -

Het Brusselse gerecht heeft een 22-jarige man aangehouden die minstens twee minderjarige meisjes zou vastgehouden hebben en zou gedwongen hebben zich te prostitueren. Dat meldt de krant La Capitale dinsdag.

Het Brusselse parket bevestigt dat de 22-jarige Tema K. onder aanhoudingsbevel is geplaatst en in verdenking is gesteld voor verkrachting van minderjarigen, mensenhandel, uitbuiting van de prostitutie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreigingen. Op vraag van de onderzoeksrechter geeft het parket geen verdere commentaar.

Volgens La Capitale werd de twintiger zaterdagnacht opgepakt in Anderlecht. Een 15-jarig meisje belde rond 23 uur haar moeder en vroeg haar de politie te verwittigen omdat ze in gevaar was. De moeder belde de politie en die kon het meisje lokaliseren in een flatgebouw in de Rossinistraat. Daar troffen de agenten niet alleen het meisje aan, maar ook een tweede minderjarig meisje dat al enkele dagen werd vastgehouden en gedwongen zich te prostitueren.

In de flat bevonden zich ook twee mannen, P.M. en Tema K., en een vrouw, H.M. Die werden alledrie opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die uiteindelijk alleen Tema K. in verdenking stelde en onder aanhoudingsbevel plaatste. De man is geen onbekende voor het gerecht.

Nog steeds volgens La Capitale werd de flat in de Rossinistraat gebruikt door een bende die er regelmatig feestjes hield waarbij minderjarige meisjes tegen hun wil werden vastgehouden en verkracht.