Oulare voor ruim acht miljoen naar de Premier League

Print

Oulare poseerde fier met zijn nieuwe truitje in het gezelschap van zijn familie, de mensen van Watford en makelaars Stijn Haeldermans en Mogi Bayat. Foto: Twitter

Obbi Oulare (19) verlaat Club Brugge en gaat in de Engelse Premier League voetballen. Watford maakte vanmiddag bekend dat de Belgische belofte-international een vijfjarig contract getekend heeft in Londen. Volgens Engelse bronnen zou blauw-zwart ruim acht miljoen euro vangen. 'De laatste weken had Obbi meermaals aangegeven naar het buitenland te willen trekken', aldus Club Brugge-CEO Vincent Mannaert.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Oulare tekende vanochtend niet present op de training van de nationale beloften. De 19-jarige Oulare, zijn ouders, Mogi Bayat en Stijn Haeldermans, zijn manager, vertrokken vanochtend met de trein naar Engeland. Gisteren werden West Ham en Watford al genoemd als Premier League-clubs die interesse zouden tonen in de spits, en vanochtend brachten Oulare en co een bezoekje aan tweedeklasser QPR. 

Maar uiteindelijk trok Watford aan het langste eind. De Londense eersteklasser pakte in de late namiddag uit met het nieuws dat Obbi Oulare een vijfjarig contract tekende bij The Hornets. Club Brugge zou zes miljoen pond, omgerekend ruim acht miljoen euro, vangen voor zijn bonkige spits volgens Sky Sports. Op zijn website stelt Watford dat Oulare hen 'extra opties zal bieden in het aanvallende compartiment'.

Oulare reageerde op de website van Club Brugge op zijn lucratieve overgang. 'Het is een droom om in de grootste competitie ter wereld te kunnen spelen. Ik ben Club heel erg dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben om mijn jeugdopleiding opnieuw te lanceren, te vervolmaken en in het eerste elftal te debuteren. Ik wens hiervoor ook uitdrukkelijk alle teammaats, stafleden, medewerkers en uiteraard de fantastische fans te bedanken. Ik blijf alvast zelf ook supporter van Club en zal mijn uiterste best doen om een goede Club Academy-ambassadeur in de Premier League te worden.'

Oulare drong zelf aan voor transfer

Met zijn transfer naar Engeland krijgt Oulare wat hij wil, bevestigt Club-CEO Vincent Mannaert. 'De laatste weken had Obbi meermaals uitdrukkelijk aangegeven naar het buitenland te willen trekken. Van de verschillende geïnteresseerde ploegen was Watford het meest concreet. We konden ons vinden in een overeenkomst waarmee alle partijen tevreden zijn. We wensen Obbi het allerbeste toe en zullen zijn prestaties op de voet blijven volgen.'

De jonge aanvaller had als jeugdspeler voor onder meer Anderlecht, Lille en Standard gespeeld, maar maakte zijn eerste minuten in het profvoetbal bij de Bruggelingen.
In een jaar tijd kwam Oulare maar liefst tot 38 wedstrijden voor Club Brugge. Hij bereikte in het voorbije seizoen de kwartfinale van de Europa League en was invaller in de gewonnen bekerfinale tegen Anderlecht. In Play-off 1 werden Oulare en Club Brugge uiteindelijk tweede na AA Gent.

De belofte-international is bij promovendus Watford de laatste in een lang rijtje inkomende transfers. Met de Tsjech Matej Vydra heeft hij zelfs een andere voormalig spits van Club Brugge als concurrent in de spits.
Zondag maakte Oulare zijn laatste doelpunt voor Club Brugge in de historische 7-1-overwinning tegen Standard. Oulare scoorde de 3-1 met een fantastisch afstandsschot.