Druilerige start van het nieuwe schooljaar

Print
Druilerige start van het nieuwe schooljaar

Foto: Archief

Het nieuwe schooljaar begint druilerig: dinsdagmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Ten zuiden van Samber en Maas en dicht bij de Duitse grens is het tijdelijk nog zwaarbewolkt met regen, maar die trekt geleidelijk weg naar het oosten. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind, bij maxima van 14 graden in de Ardennen en ongeveer 19 graden in de rest van het land.

Dinsdagavond en -nacht verschijnen vanuit het westen meer opklaringen, maar aan het eind van de nacht kan het aan de kust opnieuw regenen. Meer landinwaarts kan plaatselijk mist ontstaan. De minima bedragen dan 7 tot 11 graden.

Woensdag volgt geen beterschap. Na het optrekken van het ochtendgrijs is er een afwisseling van zon en wolkenvelden, met plaatselijk een bui. Het kwik stijgt tot 15 graden in Hoog-België en zowat 19 graden in de andere regio’s. De wind waait zwak tot matig, in hoofdzaak uit westelijke richtingen.

Ook de rest van de week keert de zon niet terug. Het blijft van donderdag tot en met maandag koel, bij een middagtemperatuur die rond de 16 graden schommelt. Het blijft ook wisselend bewolkt, met buien die vooral op vrijdag en zaterdag talrijker zullen zijn.