Zes doden bij zelfmoordaanslag in noordwesten Pakistan

Print

Bij een zelfmoordaanslag dinsdagochtend voor een overheidsgebouw in het noordwestelijke Pakistaanse stammengebied, bij de grens met Afghanistan, zijn minstens zes doden gevallen. Ook is een dertigtal gewonden geteld, aldus de lokale autoriteiten.

De aanslag vond plaats in de stad Jamrud, in de stammenzone Khyber, waar het Pakistaanse leger al een jaar een operatie uitvoert tegen gewapende islamistische groepen die banden hebben met de lokale taliban van de TTP. Dat zei de lokale functionaris Shahab Ali Shah.

Zes personen, onder wie vier leden van een lokale politie-eenheid, zijn omgekomen en 31 anderen raakten gewond, onder wie enkelen zwaargewond. De aanslag is nog niet opgeëist, maar kan het kenmerk dragen van een van de talrijke groepen van de Pakistaanse taliban die tegen de civiele autoriteiten en het leger strijden.

Het Pakistaanse leger startte in juni 2014 een grote operatie tegen de taliban-bolwerken van Noord-Waziristan, een stammenzone waar de talrijke jihadistische groepen sinds een decennium hun toevlucht zochten. Het leger breidde daarna de raids uit naar het gebied Khyber.