Toptransfer David De Gea ketst af na bizarre wending

Print
Toptransfer David De Gea ketst af na bizarre wending

Foto: AFP

Het is niet duidelijk of de overgang van Manchester United-doelman David De Gea naar Real Madrid tijdig is afgehandeld. Zijn transfer, waar al weken sprake van was en waarmee zo’n 35 miljoen euro mee gemoeid is, stond bij het sluiten van de Spaanse transfermarkt nog niet op de website van La Liga. Alle benodigde documenten zouden immers niet tijdig ingediend zijn. Het blijft wachten op officiële reacties van de betrokken clubs.

De 24-jarige De Gea wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en Louis van Gaal hield de doelman van de Spaanse nationale elf wegens de transferperikelen de laatste weken zelfs al buiten de selectie van United. Na weken van speculatie bereikten United en Real maandagavond dan toch een akkoord over de overgang van de doelman, de Costa Ricaanse goalie Keylor Navas zou de omgekeerde beweging maken en naar Old Trafford trekken.

Spaanse media melden nu dat de fout bij de Mancunians ligt, de Engelse club zou de documenten één minuut te laat hebben doorgestuurd. United van zijn kant zou echter een bewijs hebben dat het de documenten wel tijdig in orde gebracht heeft.

De clubs hopen nu dat de wereldvoetbalbond FIFA alsnog een handje helpt, maar die toonde zich in gelijkaardige gevallen steeds onvermurwbaar.