Schreurs op dinsdag

Augustus

Augustus

Foto: DD

Vandaag op 1 september gaan de scholen weer aan de slag. Evenals onze columnisten, die deze week weer boven water komen, nadat ze twee maanden lang lui en lekker thuis naar het plafond gekeken hebben. Wij van de GoedNieuwsKrant hebben intussen moeten verder wroeten, net zoals u. (Uitgezonderd gepensioneerde lezers)

Het zal u intussen wel duidelijk zijn geworden waarom onze collega Sil Janssen op 21 juli in de adelstand werd verheven. Om eer te verdienen met werken, sta je best aan onze kant. “Is het hard om in een vakantiemaand als augustus een krant te moeten maken?” vroeg iemand zich laatst af. Laten we eerlijk zijn: neen. Het liep als een fluitje van een cent, nooit meegemaakt. Kris Matterne vond als buschauffeur een baby in de struiken van Kortenbos: in vijftig jaar is zoiets niet verschenen in de krant.

De afrekening van Silvio Aquino in Opglabbeek, het verband-houdende lijk in Roermond, het vaderschap van Tom Coninx, de moeder van Marie, de bijna-dochter van Kris Matterne, die zich plots anoniem in een ziekenhuis aanmeldt… Om dan augustus te besluiten met het sterkste wapenfeit: Jelle Vossen naar Brugge! Niet naar Bruggen en Wegen, of naar Membruggen. Neen: naar Club!

Alle inkt is nu uit de pen. Wat moeten die thuisblijvers van columnisten op hun pen gebeten hebben of toch tenminste hun kas opgevreten hebben! De verhuis naar Brugge is zeer pijnlijk nieuws voor de Genkse fans, die hun clubicoon plots bij de concurrentie zien spelen. Op internet circuleren keiharde teksten hierover, clubliefde kan taai zijn. Gelukkig zat er één halve poëet tussen: ene Prometheus. Hij postte gisterochtend om 8u43 op het supportersforum: “Bijna ongeval vanmorgen toen ik het nieuws op de radio hoorde. Gelukkig mijn zoontje al afgezet bij de onthaalmoeder.” Het klinkt als een gedicht en je kunt er een beeld bij bedenken. Een fan die even stuurloos was. Ik hoop dat de onthaalmoeder in kwestie zich snel aanmeldt bij een ziekenhuis. Haar anonimiteit is gegarandeerd. Mochten er kosten zijn, de factuur gaat naar Club Brugge.