Op stap met de fietsapp route 6: Natuurlijke Gulheid

In onze zomerreeks 'Op stap met de fietsapp' laten we in een kort filmpje leuke fietsroutes van deze provincie zien. Dan weet u of het de moeite loont om op de trappers te gaan staan. Deze route in de fietsapp van de provincie heet ‘Natuurlijke Gulheid’ en biedt ons een gevarieerde tocht langs het Kempens Kanaal, een brouwerijmuseum, familiebrouwerijen, over heuvels, langs paardenweides, door pittoreske dorpskernen, groene beekvalleien en weidse landschappen. Wij startten de tocht bij de Watermolen in Reppel, Bocholt.

Whitney Bellemans

Vanuit de rustige dorpskern van Reppel trekken we onmiddellijk landelijk gebied in. De kronkelende weggetjes sturen ons richting Peer waar we vakantiepark Center Parks Erperheide, met z’n vele ontspanningsmogelijkheden, rakelings passeren. Vanuit Peer gaat de tocht verder richting Ellikom, we passeren hotel-brasserie De Hoogmolen waar men terecht kan voor een hapje of een drankje, alsook de Frietboetiek in Wijshagen.

Wanneer we richting Gruitrode en Opitter worden gestuurd, moeten we een beetje harder trappen. Bergop en bergaf, maar de prachtige omgeving maakt dat wel helemaal goed. Deze fietsroute kent één klein minpuntje: door de wegenwerken in Opitter wordt het verkeer omgeleid via de fietsroute, maar na enkele kilometers is dat gelukkig voorbij.

Eens we Beek naderen, komen we langs het kanaal terecht. Voor wie honger of dorst heeft, kan altijd een tussenpauze ingelast worden bij het Mussenburghof of het Tolhuys. Van Beek gaat de trip verder richting Bocholt, om zo uiteindelijk te eindigen waar we begonnen zijn: bij hotel-restaurant-taverne De Watermolen.

Bekijk meer filmpjes van de fietsrouteapp