© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

thumbnail: null
thumbnail: null

Genk wint flauwe wedstrijd tegen Charleroi

KRC Genk heeft de zesde speeldag in de Jupiler Pro League geopend met een zege. Voor eigen volk werd Charleroi na een flauwe partij opzij gezet met 2-0. De derde thuiszege al voor de Limburgers, die voorlopig oprukken naar de tweede plaats.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

Charleroi

Racing Genk was uit op revanche na de verloren derby tegen STVV. De Camargo stond opnieuw in de spits en ook Okriashvili startte in de basis, coach Peter Maes moest geschorst toekijken vanuit de tribune. De Limburgers plukten deze week Neeskens Kebano weg bij Charleroi maar in onderling overleg bleef hij aan de kant. Bij de Karolo’s koos Felice Mazzu voor Mata op het middenveld, Ndongala was geblesseerd en Pollet moest voor de doelpunten zorgen.

Bekijk hier de opstellingen

De bezoekers begonnen aanvallend aan de partij maar kansen bleven uit en dat goede begin kreeg helaas geen vervolg. De thuisploeg stapelde de slordigheden op en kreeg de motor niet aan de praat. Na een kwartier moesten Heynen en Tshimanga bovendien naar de kant met een blessure. Vlak voor rust werd het publiek in de Cristal Arena echter wakker geschud door een doelpunt vanuit het niets van Julien Gorius. Doelman Penneteau zag er niet al te best uit bij deze fase.

Charleroi ging in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Zo kwam er wat ruimte voor Genk maar grote kansen bleven uit. Aan de overkant speelde David Pollet een ongelukkig wedstrijd en hij werd na een uur naar de kant gehaald. Het niveau bleef echter bedroevend aan beide kanten. Vooral de bezoekers toonden veel goede wil maar aanvallend wilde het niet lukken voor de Carolo’s. Gorius zorgde iets voorbij het uur opnieuw even voor opwinding maar zijn halve omhaal werd van de lijn gekeerd. Genk kreeg daarna wel ruimte maar speelde het slecht uit. De gelijkmaker van Charleroi werd door ex-speler Dewaest zelfs op de lijn weggehaald en in het slot deed hij daar nog een schepje bovenop door de 2-0 te scoren. Het had nog 3-0 kunnen worden maar Genk morste met de kansen.

Door deze zege klimt Genk voorlopig naar een met Anderlecht en STVV gedeelde tweede plaats, Charleroi staat nu elfde met zes punten.

Opmerkelijk:

Invaller Bailey kegelde in de 78ste minuut zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League tegen de netten. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor een vermeende fout van De Camargo op Penneteau, een fout die er geen was. De 17-jarige Jamaicaan had het fluitje echter niet gehoord en bleef nog even zijn doelpunt vieren met de fans. Tevergeefs...

Belangrijkste fases:

20’ Buffel is de andere kant overgestoken en zet voor vanop links. Zijn voorzet wordt weggewerkt door Martos maar de afvallende bal wordt door Buyens naast geknald.

22’ Opnieuw Buffel wurmt zich door de Henegouwse verdediging maar via een bezoekende voet verdwijnt de bal in de handen van doelman Penneteau.

28’ Verdediger Dewaest steekt het middenveld over en trapt dan van ver op doel. Het leer verdwijnt hoog over de kooi van doelman Penneteau.

33’ Diandy komt een fractie te laat en maait Okriashvili neer aan de rand van de grote rechthoek. Julien Gorius trapt de bal over de muur, recht in de handen van doelman Penneteau.

44’ GOAL! Vanuit het niets schiet Gorius de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van Castagne krijgt hij iets te veel tijd in de zestien van verdediger Willems en mikt de bal aan de eerste paal binnen. Doelman Penneteau zag er niet al te goed uit bij deze fase: 1-0.

57’ Doelman Köteles is bij de pinken op een voorzet en tikt het leer voor de neus van spits Pollet weg.

65’ Doelman Köteles moet plat op een schuiver van Saglik.

66’ De bezoekers tonen veel goede wil maar aanvallend wil het niet lukken voor de Carolo’s.

70’ Igor De Camargo probeert het van wel erg ver. De bal verdwijnt tussen het kader maar het is geen probleem voor doelman Penneteau.

77’ Florent Stevance veert hoog op en knikt het leer overhoeks voorbij doelman Köteles. Dewaest is goed gevolgd en keert het leer vanop de lijn.

78’ Bailey kegelt zijn eerste treffer in de JPL tegen de netten maar het doelpunt wordt afgekeurd voor een voorafgaande fout van De Camargo op Penneteau. De Braziliaanse Belg deed echter niet veel verkeerd, integendeel de doelman ging voor de tweede keer in de fout.

81’ GOAL! Julien Gorius schildert een vrije trap op de knikker van Sébastien Dewaest. De ex-speler van Charleroi velt zo het verdict voor zijn ex-ploeg: 2-0.

88’ Thomas Buffel wordt diep gestuurd. De Genkse kapitein knalt van heel schuin in het zijnet.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase