© BELGA

Belgian Lions winnen makkelijk op Vierlandentoernooi

Op het internationaal basketbaltoernooi in het Poolse Bydgoszcz heeft de Belgische nationale mannenbasketploeg vrijdag zijn eerste van vier wedstrijden winnend afgesloten. België haalde het vlot van Libanon, het werd 53-88 (rust: 22-45). Maxime De Zeeuw was bij de Belgen met 22 punten het best bij schot. De Brusselaar greep ook 12 rebounds. Matt Lojeski scoorde 12 punten.

Zaterdag (20u) nemen de mannen van Eddy Casteels het op tegen Polen, zondag geven ze IJsland (15u30) partij. Via het vierlandentoernooi bereidt België zich voor op het Europees kampioenschap, dat van 5 tot 20 september plaatsvindt in het Letse Riga. ‘Ideaal om het wedstrijdritme verder op te schroeven. Op het EK werken we immers ook vijf partijen op zes dagen af’, zei bondscoach Eddy Casteels.

In de groepsfase van het EK nemen de Lions het op tegen Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Tsjechië. De eerste vier van de groep gaan door naar de achtste finales, die afgewerkt worden in het Franse Lille. Daarin treffen ze een land uit groep C (Nederland, Griekenland, Kroatië, Slovenië, Macedonië en Georgië).