© AFP

UEFA denkt nog na over gebruik doellijntechnologie op EK

De Europese voetbalbond UEFA denkt na over het gebruik van doellijntechnologie op het EK van volgend jaar in Frankrijk. Dat zei UEFA-voorzitter Michel Platini vrijdag in Monaco na afloop van de loting voor de groepsfase van de Europa League.

‘In Italië is er nu een systeem met vijf scheidsrechters en doellijntechnologie. We gaan dat van dichtbij volgen om te weten te komen op welke manier we de arbitrage gaan organiseren op Euro 2016’, zei Platini.

‘Zoals jullie weten hou ik van het systeem met vijf scheidsrechters. Ik vind het een echt succes’, geeft Platini mee, die altijd een tegenstander is geweest van het gebruik van digitale hulpmiddelen voor scheidsrechters. De doellijntechnologie werd voor het eerst succesvol gebruikt tijdens het WK in 2014 in Brazilië.

Nog gaf de UEFA bij monde van secretaris-generaal Gianni Infantino mee dat er deze transferperiode bijna drie miljard euro betaald is aan transfers. Een waanzinnig bedrag, maar niet uitzonderlijk. ‘Het bedrag van drie miljard euro is vergelijkbaar met de twee vorige transferperiodes in de zomer’, aldus Infantino. ‘De Engelse, Spaanse en Italiaanse clubs zijn verantwoordelijk voor twee derde van de uitgaven. Ook dat is vergelijkbaar met de afgelopen twee jaar.’