© Photo News

Oostende krijgt geen gelijk: twee speeldagen zonder topschutter

Eersteklasser KV Oostende kan twee speeldagen niet rekenen op Knowledge Musona. De Gouden Stier en zijn club konden vrijdag de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) niet overtuigen om de opgelegde schorsing van twee speeldagen en een boete van 800 euro terug te verminderen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Reviewcommissie riep de topschutter van de Belgische competitie (4 doelpunten) vorige week maandag op ter verantwoording. In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League kwam de 25-jarige Zimbabwaan weg met een gele kaart voor een tackle op Youri Tielemans. Bij een 1-1 stand zette Musona in de 59e minuut zijn sliding veel te laat in, waardoor hij de jonge middenvelder van paars-wit tegen de grasmat maaide. Op basis van de televisiebeelden vond de Reviewcommissie dat scheidsrechter Serge Gumienny de fase niet goed had beoordeeld.

De Geschillencommissie kon zich daarin vinden en legde Musona een schorsing van twee speeldagen en een boete van 800 euro op. In beroep vingen KVO en de aanvaller bot, waardoor de straf bevestigd werd. Competitieleider KV Oostende kan daardoor zaterdag thuis tegen Zulte Waregem en op 12 september op het veld van Waasland-Beveren geen beroep doen op zijn topschutter.