© Photo News

Wilmots over De Bruyne: ‘Hoop dat geld niet naar zijn hoofd stijgt’

Kevin De Bruyne lijkt voor een recordbedrag Wolfsburg te gaan ruilen voor Manchester City, maar Marc Wilmots denkt dat dat niets zal veranderen aan zijn statuut binnen de nationale ploeg.

‘Ik hoop dat het geld niet naar zijn hoofd stijgt’, zei de bondscoach vrijdag op de persconferentie waar hij zijn 25-koppige selectie met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus bekendmaakte.

De Bruyne staat zeer dicht bij een lucratieve transfer naar Manchester City. De Engelse en Duitse pers maken gewag van een transfersom van 74 miljoen euro. ‘De Bruyne krijgt wat hij verdient na een uitstekend seizoen. Maar de hoge transferprijs zal niets veranderen aan zijn positie binnen de ploeg’, maakt Wilmots duidelijk. ‘Hij geeft zich altijd volledig voor de ploeg en ik hoop dat hij dat blijft doen. Zijn eerste twee wedstrijden bij Wolfsburg waren minder goed, het gedoe tast toch zijn mentale toestand aan.’

Op het middenveld koos de bondscoach voor de gebruikelijke namen: De Bruyne, Moussa Dembélé, Radja Nainggolan, Marouane Fellaini, Nacer Chadli en Axel Witsel. Fellaini speelde nog niet vaak bij Manchester United, maar voor Wilmots is hij een vaste waarde bij de Rode Duivels. “’et is een speler die alles kan. Marouane heeft nu ook begrepen dat hij moeten bewegen en niet moet wachten in het strafschopgebied. Infiltrerend vanuit de tweede lijn is hij het best.’

Voor Steven Defour was er opnieuw geen plaats in de selectie, maar de deur is zeker niet definitief gesloten voor de middenvelder van RSC Anderlecht. ‘Steven is op zijn best als je hem een duidelijke taak geeft. Als hij fit is, is er zeker plaats voor hem in de selectie’, aldus Wilmots.