© EPA

Zwicht Usain Bolt voor sponsors of niet?

De Jamaicaan Usain Bolt weet nog niet of hij zijn carrière zal voortzetten tot de wereldkampioenschappen van 2017 in Londen. Hij wil wachten hoe hij zich voelt na de Spelen van Rio volgend jaar.

‘Mijn sponsors willen dat ik na Rio nog een jaartje doorga’, legde Bolt uit na zijn overwinnining op de 200 meter donderdag. De Jamaicaan heeft altijd herhaald dat Rio 2016 zijn enige doel is op dit moment. De verwachting was dat Bolt nadien zijn spikes aan de haak zou hangen. Maar hij heeft ook al verschillende keren laten horen dat een terugkeer naar het Olympisch Stadion in Londen interessant zou zijn. In Londen won Bolt drie gouden medailles op de Olympische Spelen in 2012.

‘Mijn coach heeft me wel gezegd dat ik enkel naar de wereldkampioenschappen in Londen moet gaan als ik me er serieus op voorbereid. Anders kan ik beter niet gaan. Alles hangt er vanaf hoe ik me voel na Rio. Als ik voel dat mijn lichaam nog een seizoen extra aankan, wil ik nog wel doorgaan. Maar dat weet ik nog niet. We zullen zien’, concludeerde de Jamaicaan.