© lief janssens

© lief janssens

© lief janssens

© lief janssens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweer rukt uit voor brandalarm bij tweedekansonderwijs

Nadat gisteren de leerkrachten van CVO LBC Beringen een uitgeregende teamdag beleefden, moest vandaag de brandweer gebeld worden voor een interventie in de lokalen van het departement tweedekansonderwijs.

lief janssens

Het is al 5 jaar geweten: de leerkrachten tweedekansonderwijs van CVO LBC Beringen staan vaak voor hete vuren. Vandaag was dit voor één keer letterlijk te nemen: tijdens een geanimeerde departementsvergadering ging om 11.30 uur het brandalarm af in de lokalen van CJT De Kompel (Laan op Vurten 61).

Alles verliep netjes volgens het protocol: iedereen liet alles achter en begaf zich naar het verzamelpunt. De brandweer werd verwittigd. Na inspectie kon geen rook- of vuurhaard gevonden worden door de aanwezige leerkrachten. Wel was er een vage brandgeur merkbaar maar de bron daarvan kon niet gedetecteerd worden.

Tien minuten later arriveerde de Beringse brandweer al met groot materieel. Dit werd door de buurtbewoners met veel belangstelling gevolgd. Een zeer grondig onderzoek naar de oorzaak van het alarm leverde een mogelijke oorzaak op: één van de branddetectoren was door een groep versierd die tijdens de grote vakantie in de Kompel verbleven had. Er waren ijzeren pinnen met mooie glazen decoraties in de rookdetector gestoken. Vermoedelijk heeft dit voor kortsluiting gezorgd, wat op zijn beurt weer de oorzaak was van het alarm.

Hierna werd de interventie afgesloten en konden de leerkrachten verder vergaderen waarbij de coôrdinator toch probeerde te vermijden hen het vuur teveel aan de schenen te leggen...

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio