© *

Dit kan je doen met je oude catalogus van Ikea

Zaterdag is een hoogdag voor een groot aantal fans van de Zweedse meubelketen Ikea, want zij mogen de nieuwe catalogus op hun deurmat verwachten. Wat te doen met uw oude exemplaar? De Belgische ontwerper Charles Kaisin heeft de oplossing gevonden.

edm

Recyclage speelt al langer een rol in het werk van Charles Kaisin en dus is de Belgische ontwerper de gedroomde partner voor de Belgische tak van Ikea om te bedenken wat met de acht miljoen exemplaren van vorig jaar kan worden gedaan.

Het idee: de catalogus omvormen tot een kussen. Op zaterdag 12 september kan u in de zes Belgische vestigingen van Ikea (Anderlecht, Aarlen, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem) de catalogus terugbrengen.

De meer dan 300 pagina’s gaan dan door een papierversnipperaar om getransformeerd te worden tot vulling voor een limited edition kussen (er zijn slechts 6.000 exemplaren) dat werd ontworpen door Kaisin.

Die putte voor het motief van het KÜSS kussen inspiratie uit de cellulosemolecule, de natuurlijke grondstof van papierpulp. ‘Die visuele structuur heb ik gestileerd en herhaald. Zo werd de molecule ook een bron van inspiratie’, aldus de ontwerper.

Niet te missen