© Photo News

Hasi: ‘Moeilijke groep is een uitdaging’

RSC Anderlecht werd vrijdag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League niet gespaard en botst in groep J op het Engelse Tottenham (de ploeg van Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Moussa Dembélé en Nacer Chadli), het Franse Monaco en het Azerbeidzjaanse Qarabag.

‘We zien het als een uitdaging om te strijden tegen die ploegen. We willen onze doelstelling halen en dus overwinteren’, vertelde Anderlecht-coach Besnik Hasi na de loting.

‘Het is een moeilijke groep geworden, maar met mooie affiches. Qarabag mogen we zeker niet onderschatten: iedereen beschouwt hen als een kleine ploeg, maar in de derde voorronde van de Champions League maakten ze het Celtic wel bijzonder lastig (het was toen kersvers Rode Duivel Dedryck Boyata die het beslissende doelpunt scoorde voor de Schotten, red) en bovendien is Azerbeidzjan altijd een moeilijke verplaatsing’, besloot Hasi.

Anderlecht, rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, zat bij de loting in de tweede bokaal en kreeg op papier dus één zwaardere en twee mindere tegenstanders. Voor de Brusselaars werden dat de Spurs (vorig seizoen nog vijfde in de Premier League), Monaco (de nummer drie uit de voorbije Ligue 1) en Qarabag, de kampioen uit Azerbeidzjan met ex-speler Reynaldo in de gelederen. De Monegasken, vorig seizoen ook kwartfinalist in de Champions League, redden het dinsdag nog nét niet in de laatste voorronde van het kampioenenbal (tegen Valencia).

Op de eerste speeldag neemt paars-wit het in het Astridpark op tegen AS Monaco. De top twee van elke groep stoot door naar de zestiende finales, vorig seizoen het eindstation voor de Belgische recordkampioen.