© ISOSPORT/Claessen

Mathieu Van der Poel staat tijdje aan de kant

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel houdt aan zijn valpartij in de Ronde van de Toekomst, waar hij woensdag opgaf, een kneuzing van zijn knieschijf over. Hij moet een week aan de kant.

Van der Poel maakte deel uit van de Nederlandse selectie tijdens de Ronde van de Toekomst. Hij kwam ten val in de maandagrit, kreeg na de koers drie hechtingen in zijn knie en klaagde ook over pijn aan de heup. Dinsdag werd hij nog tweede in de rit, maar woensdag had hij te veel last van zijn verwondingen en stapte hij uit de koers.

Vrijdag liep hij langs in het ziekenhuis van Herentals voor een controle. ‘Bij mijn val, maandag in de Tour de l’Avenir, is mijn rechter knieschijf blijkbaar harder geraakt dan aanvankelijk ingeschat’, laat hij optekenen op de website van zijn team BKCP-Powerplus. ‘Op de beelden is een kneuzing van het bot te zien. Mijn dij werd ook gekneusd, maar daar is verder niets mee aan de hand. Ik mag een week niet fietsen. Een ramp wil ik dat niet noemen, maar ideaal is het evenmin op een boogscheut van het crossseizoen. Ik denk niet dat ik moet sleutelen aan mijn planning. Mijn deelname aan de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas komt voorlopig niet in gevaar.’