© Photo News

Tweede ritzege voor Trentin, eindwinst voor Tony Martin in Frankrijk

Matto Trentin (Etixx-Quick Step) heeft de slotetappe in de Tour du Poitou-Charentes (Fra/2.1.) op zijn naam geschreven. De 26-jarige Italiaan was vrijdag na 197,8 km van Gourge naar Poitiers sneller in de sprint dan de Fransman Bryan Coquard (Europcar) en Adries Petit (Cofidis). Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) werd vierde. De eindzege gaat naar Tony Martin die donderdag na de tijdrit de leiderstrui overnam van Sep Vanmarcke.

Zes renners maakten deel uit van de vroege vlucht: Alexandre Blain, Thomas Boudat, Clément Venturini, Frédéric Brun, Romain Combaud en onze landgenoot Ludwig De Winter. Veel voorsprong van het peloton kregen ze nooit - maximaal vier minuten - en het was Etixx-Quick Step dat de debatten controleerde.

Op vijf kilometer van de finish werden met Brun en De Winter de laatste vluchters gegrepen. Ondanks nog enkele late uitvallen van Tulik en Turgis draaide de wedstrijd uit op een massasprint. Daarin rolde Tony Martin de rode loper uit voor Trentin die het gebaar in dank afnam en zijn tweede overwinning boekte in de Franse rittenkoers.

Tony Martin is met zijn eindzege de opvolger van Sylvain Chavanel. Sep Vanmarcke eindigt als vierde, op 40 seconden van Martin.