© AP

Vervuild olympisch water van Rio eist eerste slachtoffer

De Duitse zeiler Erik Heil (26) is in een ziekenhuis in Berlijn behandeld aan verschillende infecties aan zijn benen. Die

liep Heil op tijdens het testevent voor de Olympische Spelen in Rio.

Erik Heil nam in Rio samen met zijn Duitse teamgenoot Thomas Plössel deel aan de zeilwedstrijden in de 49er-klasse. Ze veroverden samen de bronzen plak. Het Belgische duo, Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers nam ook deel in die categorie.

‘Ik heb nog nooit in mijn leven infecties gehad aan mijn benen. Ik veronderstel dat ik ze heb opgelopen tijdens het test-event in Rio’, bevestigde Heil vrijdag. De Duitser suggereert dat het misschien een goed idee is om de zeilers te laten vergezellen van een dokter op de regatta’s aan de Braziliaanse kusten.

Tijdens het afgelopen test-event moest een deel van het parcours aangepast worden omdat er te veel afval op het Braziliaanse water dreef. De zeilevenementen op de Olympische Spelen volgend jaar zijn gepland aan de baai van Rio met op de achtergrond de beroemde Suikerbroodberg. Maar in dat water worden dagelijks grote hoeveelheden afval gestort.

De zeilers hebben al gevraagd de races buiten de baai, in het schone water van de oceaan, te laten plaatsvinden. Maar dit voorstel werd afgewezen door de organisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.