© BELGA

Preud’homme: ‘Zware groep maar mooie affiche’

Club Brugge neemt het dit seizoen in groep D van de Europa League op tegen het Napoli van Dries Mertens, vorig seizoen de nummer vijf in de Serie A, de Deense kampioen Midtjylland en de Poolse vicekampioen Legia Warschau. Een lastige loting dus voor de Belgische vicekampioen, vorig seizoen nog kwartfinalist in de Europa League.

‘Het is een zware groep. We moeten afwachten welke spelers we ter beschikking hebben in de groepsfase’, verwees Club-coach Michel Preud’homme vrijdag na de loting naar de blessurelast bij de West-Vlamingen.

‘Met Midtjylland zit er zoals gewoonlijk ook een Deense ploeg bij (vorig seizoen nam Club het in één EL-campagne op tegen Brondby, FC Kopenhagen en Aalborg, red)’, grapte Preud’homme. ‘Vanmiddag hadden we het nog over Midtjylland, omdat ze in de voorrondes Southampton hebben uitgeschakeld en het eigenlijk de enige Deense topploeg is waartegen we nog niet gespeeld hebben. Bovendien is het zeker het beste team in Denemarken. Met Napoli hebben we een mooie affiche en Legia Warschau hebben we vorig jaar aan het werk gezien tegen Lokeren. Het is een serieuze ploeg en in Polen mogen we ons aan een heksenketel verwachten.’

Vormer: ‘Lastig maar mooi’

Club kon in de laatste voorronde van de Champions League van eerder deze week niet stunten tegen Manchester United. Ondanks de zware 0-4 thuisnederlaag tegen ManU zorgden de supporters in Jan Breydel voor een helse sfeer.

Ruud Vormer, vorig jaar een van de sterkhouders in de knappe EL-campagne, hoopt dat de Brugse fans ook dit seizoen in de Europa League het stadion laten daveren.

‘Alle thuiswedstrijden zijn hier fantastisch om mee te maken, dat zag je woensdag tegen Manchester United ook. Ik hoop dat de supporters telkens opnieuw voor zo’n sfeer zorgen en dan wordt het voor ons wat makkelijker. Op papier is het heel lastig, maar het worden wel hele mooie wedstrijden en we moeten er vol voor gaan’, aldus Vormer.

Dierckx: ‘Voor volgende ronde gaan’

Seizoensrevelatie Tuur Dierckx is steevast de speler die de meeste aanmoedigingen krijgt van de blauw-zwarte aanhang. De winger is ambitieus. ‘Het zijn natuurlijk stevige tegenstanders, maar ik vind toch dat we voor de volgende ronde moeten gaan.’

In zijn eerste groepswedstrijd trekt Club op donderdag 17 september naar het mythische San Paolostadion in Napels. De top twee van elke groep stoot door naar de zestiende finales.