Kunstjeugdbeweging Bazart komt naar Genk

Vanaf 3 oktober nieuw in Genk: Kunstjeugdbeweging Bazart. Bazart is een jeugdbeweging voor iedereen van 6 tot 9 jaar en van 10 tot 12 jaar waar je elke zaterdagnamiddag speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier. We zoeken, rennen, bedenken, springen, spelen, bouwen, dansen, fantaseren, luisteren, breken, zingen, gooien, en nog veel meer.

Rosanne Hulsbosch

Na de succesvolle opstart in vijf andere Vlaamse steden, start BAZART met ondersteuning van de stad nu ook in Genk een afdeling op. De uitvalsbasis van deze nieuwe kunstjeugdbeweging wordt het jeugdcentrum Rondpunt 26, waar vanaf 3 oktober elke zaterdag van 14h tot 17h activiteiten plaatsvinden. Soms blijven we ter plekke in het jeugdcentrum, maar andere keren trekken we de stad in of bezoeken we een van de culturele partners, waaronder C-mine cultuurcentrum en het Emile Van Dorenmuseum. Elk jaar gaan we ook met de hele groep op weekend, en in de zomer gaan we samen op kamp.

BAZART Genk werkt met twee groepen: de Gele groep van 6 tot 9 jaar en de Blauwe groep van 10 tot 12 jaar. In de toekomst komen er groepen bij en op termijn zullen leden doorgroeien tot begeleider zoals in andere jeugdbewegingen. Een geweldige ploeg begeleiders staat alvast te springen om aan de slag te gaan. Deze begeleiders worden zowel praktisch als inhoudelijk ondersteund door Mooss vzw.

Het voornaamste doel van BAZART is om kinderen samen te brengen, vertrekkend vanuit kunst en het aanbod van de culturele huizen en organisaties van Genk. Daarnaast wil ze samenwerken met de aanwezige sociale partners. Iedereen die naar BAZART wil komen moet dat kunnen, we proberen alle mogelijke drempels weg te werken.

Zin om te begeleiden of om mee te doen? Meer info en inschrijven kan via www.kunstjeugdbeweging.be. Op 3 oktober mogen geïnteresseerde kinderen gerust een keertje gratis komen proberen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio