Steeds meer aanwijzingen tussen moord Aquino en dode in Roermond

Er zijn steeds meer aanwijzingen voor een link tussen de vondst van de dode man aan de A73 in het Nederlands-Limburgse Roermond en de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek. Dat schreef vrijdag de Nederlandse krant De Telegraaf. “We hebben sterk het vermoeden dat de twee zaken verband met elkaar houden”, zei een woordvoerder van het openbare ministerie in Nederlands-Limburg aan de krant. De woordvoerder van het parket van Limburg in België kon dit niet bevestigen.

Volgens de Nederlandse justitie is er volop contact tussen de Nederlandse en Belgische politie. Het Nederlandse openbare ministerie zei wel niet welke aanwijzingen er zijn voor de link tussen beide feiten. De identiteit van de man in Roermond is nog niet bekend. Donderdag rond 12.15 uur werden Silvio Aquino en zijn vrouw Silvia L. in Opglabbeek klemgereden, waarna meerdere onbekenden Silvio doodschoten en wegreden. Zijn vrouw, die klappen kreeg, vluchtte te voet weg naar een huis, waar ze hulp ging zoeken.

Ruim drie kwartier later zagen ambulanciers op een pechstrook van de A73 in Roermond een man liggen. De ziekenwagen stopte en de hulpverleners stapten naar de man. Intussen sprongen drie mannen in een beige Jaguar, die wegstoof. Van de daders ontbreekt voorlopig nog elk spoor. Een van hen droeg een tulband.

Ontvoering?

Door de liquidatie verliest de grootste drugszaak van ons land een van haar topverdachten. Advocaat Sven Mary, die Silvio Aquino vertegenwoordigde, heeft zijn twijfels bij een liquidatie. 'Op basis van wat ik van de echtgenote heb gehoord, wijst het meer op een poging tot ontvoering die is misgelopen', zei hij op Radio 1.