Opnieuw wekelijks met de slaaptrein vanuit Brussel en Antwerpen naar Oostenrijkse skigebieden

Van 18 december tot 11 maart rijden er opnieuw wekelijks slaaptreinen vanuit ons land naar Oostenrijkse skigebieden. De trein vertrekt in Brussel-Zuid en houdt een stop in Antwerpen-Berchem.

tg

Het is van de winter van 2002-2003 geleden dat er slaaptreinen met meerdere frequenties per seizoen naar de Oostenrijkse skioorden reden

Door de opkomst van de goedkope chartervluchten wilde de NMBS destijds niet meer investeren in wagons met slaapplaatsen. De laatste jaren reed de Treski alleen tijdens de krokusvakantie naar Oostenrijk toe en dat zou deze winter niet anders geweest zijn had de NMBS geen samenwerkingsakkoord gesloten hebben met het Nederlandse bedrijf Railpromo, zo meldt Travelmagazine.

De Treski gaat de komende winter vanaf vrijdagavond 18 december tot en met 11 maart wekelijks rijden naar Oostenrijk. Met 16 wagons, inclusief barrijtuig. De trein vertrekt in Brussel-Zuid om 18.27 uur, maakt in België nog een stop in Antwerpen-Berchem en rijdt vervolgens via enkele Nederlandse stations naar Oostenrijk toe.

In Kufstein wordt de trein gesplitst. Een deel rijdt naar Landeck-Zams met onder andere stops in Innsbruck, Ötztal en Imst-Pitztal en een ander deel naar Bischofshofen met onder andere stops in Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, Fieberbrunn en het populaire Zell am See.

De zaterdagavond wordt teruggereden met aankomst zondagmorgen om 11.10 u. in Brussel-Zuid.

Volgens de NMBS start de ticketverkoop vanaf september. Prijzen zijn nog niet bekend. Maar afgelopen krokusvakantie kostte een ticket enkele reis met de nachttrein naar Zell am Zee in Oostenrijk 85 euro.