© ss

Koppel doet fantastische vondst in kluis achter keukenmuur

Stel je voor: je bent je keuken aan het verbouwen en plots vind je achter een van de muren een kluis met daarin 45.000 euro en een handleiding voor een schattenjacht. Het lijkt een verhaal uit een film, maar het overkwam dit koppel uit Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona.

Op het sociale netwerk Imgur deelde de vrouw het verhaal van haar ongelooflijke vondst. Zij en haar partner waren de keuken aan het verbouwen toen ze plots een oude kluis vonden achter een muur. Ze herinnerden zich vlak na de verhuis een code gevonden te hebben en na enkele pogingen kregen ze de kluis open.

Vondst

Wat in de kluis zat, tart alle verbeelding. Het koppel vond maar liefst 51.080 dollar, of meer dan 45.260 euro, en een fles whiskey uit 1960. ‘De tijd stond even stil voor ons’, schreef de vrouw op Imgur. ‘In de kluis zat ook een boek met de titel ‘A Guide for the Perplexed’ geschreven door E.F. Schumacher, gepubliceerd in 1977. Binnenin het boek zat een zwart-witfoto van een mysterieuze man en op de achterkant van de foto stond ‘Alan, ik heb een boek dat je moet lezen. Ik heb enkele belangrijke passages onderlijnd. Je vriend, Vincent.’

Schattenjacht

Op verscheidene pagina’s stonden notities die leken op aanwijzingen. Op pagina 7 onder het hoofdstuk ‘On Philosophical Maps’ was een passage onderlijnd: ‘Een manier om naar de wereld te kijken is aan de hand van een wereldkaart. Een soort plan dat aanduidt waar verschillende dingen te vinden zijn.’ Bij die pagina was een kaart van de staat Arizona te vinden.

Verder in het boek vond het koppel ook nog een foto van een huis, enkele mysterieuze bijschriften en een bingobiljet waarop drie cijfers omcirkeld zijn. Het koppel weet nog niet wat te doen met het gevonden geld. ‘Maar als Alan nog leeft, dan is het voor het bedoeld. De whiskey houden we wel zelf!’