© BELGA

Gratis langdurige opleiding voor ex-Fordmedewerkers

Voormalige werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven die door de sluiting van de fabrieken hun job zijn verloren en intussen nog geen alternatief hebben gevonden, zullen vanaf september een langdurige opleiding kunnen volgen bij Syntra Limburg. Het initiatief is gratis en kan rekenen op de steun van diverse partners.

Het project is bestemd voor ex-werknemers van Ford Genk en van toeleveranciers als BASF, Belplas, Facil, Henkel, IAC, ISS, Lear, SML, Syncreon, Transport Service en Zender. Als ze tussen 1 september 2014 en 31 december 2014 door de sluiting van Ford werkloos zijn geworden, kunnen ze zich inschrijven voor langdurige opleidingen, meestal van een jaar. Syntra Limburg organiseert de cursussen in dagonderwijs. Opleidingen die onder meer kunnen gevolgd worden, leiden tot het diploma van boekhouder, eventorganisator, verantwoordelijke kinderopvang, interieurinrichter of restauranthouder.

Allerhande fondsen en instanties zoals de Europese fondsen EGF en ESF en de VDAB steunen het project. Wie wil deelnemen moet een aantal administratieve formaliteiten vervullen aangezien de subsidies specifiek bestemd zijn voor de omschreven doelgroep. Volgende maandag is er nog een informatie-avond over het project bij Syntra Hasselt. De opleidingen zelf starten medio september.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio