Meer dan zeven miljoen toeristen aan de kust tijdens zomer

De toeristische actoren aan de Kust blikken tevreden terug op het afgelopen vakantieseizoen. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer. Meer dan zeven miljoen dag- en verblijfstoeristen trokken deze zomer naar zee. Bijna twee miljoen mensen verkozen de trein om naar de Kust af te zakken.

De toerismebarometer met mobiele telefoniedata ontwikkeld door Westtoer, het Agentschap Wegen & Verkeer en Proximus toont dat er ongeveer 7,6 miljoen toeristen één of meerdere dagen aan de Kust waren in juli en augustus. De topdagen vielen in augustus, met zondag 2 augustus, het weekend van 8 en 9 augustus en zaterdag 22 augustus voorop. Ruim 470.000 dag- en verblijfstoeristen zaten toen aan zee. In juli was het weekend van 21 juli traditioneel een topper.

Bijna 2 miljoen reizigers kozen deze zomer voor de trein om de populairste kuststations aan te doen. Oostende mocht hierbij de meeste treinreizigers ontvangen, gevolgd door Blankenberge.

Ook de hotels deden het goed met hoge bezettingsgraden. De sector van de vakantiewoningen noteert een behoorlijke zomer, met een status quo tot lichte vooruitgang. Ook de campingsector vermeldt een sterk seizoen met een gunstige eindbalans.

Francky De Block, voorzitter van Westtoer, ziet in deze zomer een bevestiging van de Kust als de Vlaamse trekpleister. ‘De toeristische sector is positief en de ondernemers zijn enthousiast over de voorbije zomer. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme bevestigt de Kust als sterk merk en als dé belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen’, aldus De Block.

(belga)

Niet te missen