© BELGA

Nog even genieten van mooie weer voor eerste schooldag

Vrijdagmiddag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Er waait een zwakke, aan zee veelal een matige zuidwestenwind. De maxima halen 17 graden in de Ardennen en ongeveer 21 graden elders. Vrijdagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. Het kwik daalt naar 9 tot 13 graden.

Zaterdag wordt het vrij zonnig en warm, bij maxima van 22 graden aan zee en ongeveer 26 graden in de andere regio’s. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. ‘s Avonds en ook in de nacht van zaterdag op zondag komen er vanaf de Franse grens enkele onweersbuien opzetten.

Zondag is het vrij zonnig en zomers warm. Dicht bij zee wordt het zowat 22 graden maar landinwaarts schommelt het kwik tussen 25 en 30 graden. Op het einde van de dag en ook ‘s nachts komen er vanuit Frankrijk alweer een aantal onweersbuien tevoorschijn.

Maandag is het bewolkt met af en toe buien, eventueel met onweer bij zowat 21 graden. De eerste septemberdagen verlopen meestal droog bij ongeveer 18 graden.