© EPA

Malori wint tijdrit, Tony Martin nieuwe leider in Frankrijk

Sep Vanmarcke is zijn leidersplaats in de 28e Ronde van Poitou-Charentes (cat. 2.1) alweer kwijt. De West-Vlaming veroverde die donderdagochtend in de derde etappe, maar in tijdrit in de namiddag moest hij de specialisten voor laten gaan. Vanmarcke werd achtste op 52 seconden van winnaar Adriano Malori (Movistar). Tony Martin finishte op vier seconden als derde en is de nieuwe leider in het klassement.

Wielrennen op Sportwereld.be

Malori legde de 23,2 kilometer in Loudun af in 27:49. Daarmee was de 27-jarige Italiaan één seconde sneller dan de Spanjaard Jonathan Castroviejo. Martin strandde op vier seconden van ritwinst. De drievoudige wereldkampioen tijdrijden kon zich wel met de leidersplaat troosten. In de stand heeft de 30-jarige Duitser van Etixx-Quick.Step 37 seconden voor op Malori en 38 op Castroviejo. Vanmarcke is op 40 seconden vierde.

Voor Malori is het de vijfde tijdritzege van het seizoen. Eerder won hij zijn nationaal kampioenschap tijdrijden, de tijdrit in de Ronde van de Sarthe (2.1.), de proloog in de Tirreno-Adriatico (WT) en de tijdrit in de Ronde van San Luis (2.1.).