© YouTube

India in shock: ‘Ratten hebben baby in couveuse doodgebeten’

In het Indiase district Guntur heeft zich afgelopen woensdag een schokkend incident voorgedaan. De ouders van een tien dagen oude baby vonden hun kindje zwaar verminkt op de afdeling Intensieve Zorgen in het ziekenhuis. Volgens hen is hij doodgebeten door ratten.

nadb

De knaagdieren zouden woensdagochtend in de vingers en het linkeroog van de tien dagen oude baby gebeten hebben. Ook zijn gezichtje zou vol krassen gestaan hebben. De ouders deden de vreselijke ontdekking ’s ochtends. Ze vonden hun jongetje hevig bloedend en renden naar een dokter om hulp te vragen. De arts reageerde niet meteen op de hulpkreet waardoor het kind overleed aan zijn verwondingen.

Opschudding en protest

Volgens de artsen stierf het kind niet doordat het gebeten was door ratten, maar aan complicaties van een ingreep. ‘Mijn zoon is inderdaad niet gedood door de ratten, maar door de arts en het medische team van het ziekenhuis’, zegt de geshockeerde moeder Chavali Lakshmi in The Times of India. Volgens haar nam het personeel onvoldoende maatregelen om de ratten weg te houden uit de kinderafdeling.

‘We wisten vorige week al dat er gevaar was en we hadden het personeel gevraagd om goed voor onze zoon te zorgen. Maar ze namen onze woorden niet serieus en veel kon het hen niet schelen’, aldus vader Ch Nagaraju. De dokters zouden de vader zelfs gezegd hebben ‘niet te veel verdriet te hebben om het verlies aangezien hij nog een twee jaar oude zoon heeft.’

Ook andere patiënten klaagden eerder al over ratten in het ziekenhuis, dat in handen is van de overheid. Door het incident is er heel wat opschudding en protest ontstaan in India. De minister van Gezondheid stelt daarom een onderzoek in naar mogelijke wantoestanden in het ziekenhuis.