Yvonne op vrijdag

© Serge Minten

Beste Lesley-Ann

Elke week schrijft de 102-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor Hbvl2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tvpersoonlijkheden.

yvonne

Het eerste wat mij aan u opvalt en wat ik dus moeilijk kan negeren, zijn uw borsten. Vindt ge die zelf niet een beetje té? Begrijp me niet verkeerd: ge moogt dikke borsten hebben maar ze zó in de verf zetten, vind ik overdreven. Weet ge dat dat u dikker maakt? Ge hebt al zo’n rond gezichtje en dan daar nog zo’n diepe decolleté bij. Ik vind dat eerlijk gezegd een beetje koe-achtig, zo’n grote streep tussen de borsten. Ge doet me denken aan Brigitte Bardot, die trok ook altijd alle aandacht naar haar borsten toe.

Voor de rest vind ik u een heel schoon meiske hoor, Lesley- Ann. En ge weet blijkbaar ook wel van aanpakken, want ge hebt met succes een aantal schoonheidsinstituten uit de grond gestampt? Een madam die weet van aanpakken, dat zie ik wel graag. ’t Is wel jammer dat uw man een scheve schaats heeft gereden met een dame van lichte zeden. Hij had dat moeten verzwijgen. Wat niet weet, niet deert toch? Maar ja, het stond in alle boekjes, dus ’t was moeilijk om dat geheim te houden. Jullie hebben met z’n tweeën de brokken toch proberen lijmen zeker? Ge kent de mannen hé, die begaan al eens een misstap maar die willen daarvoor niet voor de rest van hun leven bij die andere vrouw zijn. Maar ja, als jullie echt niet meer overeenkwamen dan zat er niets anders op.

Maar ’t is nu ook niet dat ge plots in uw ondergoed moet gaan rondlopen in de stad. Wat bezielt u eigenlijk om dat te doen? Zo zult ge toch gene deftige man vinden hoor, geloof mij maar.

Ik wil u nog één ding vragen, Lesley-Ann. Zou ik eens mogen komen eten bij u? Ge zijt blijkbaar helemaal beroemd geworden na dat programma, dus ik veronderstel dat gij héél goed kunt koken. Ik hoor het wel.

Liefs

Yvonne