© gva

Pukkelpop-slachtoffer (18) herstelt nog altijd: 'Gezicht is gelukkig intact'

De zwaar verbrande Pukkelpopper Aron Bracke (18) uit Zichem heeft een foto van zichzelf de wereld ingestuurd vanop de afdeling intensieve zorgen in het UZ Leuven. Het beeld van zijn jonge omzwachtelde lichaam, waarbij hij een ironisch gedichtje heeft geschreven, treft veel jongeren én ouders. Liefst 600 steunbetuigingen kreeg Aron al. “En die heeft hij hard nodig”, zegt zijn bezorgde oma.

Marij WYERS

Maar een kwartiertje, drie keer per dag, mag Aron bezoek krijgen in zijn ziekenhuiskamertje. “Door het gevaar op infecties”, zegt zijn mama Carine Vounckx. “Gelukkig heeft hij niet te veel pijn. Hij wordt goed verdoofd. Morfine.”

Het lichaam van haar achttienjarige zoon is voor 25 procent verbrand. Dat gebeurde vorige week op de camping A van het muziekfestival Pukkelpop. Even voor de middag was Aron er met zijn kameraden aan het koken. Een gasfles viel om, met een steekvlam tot gevolg.

“Aron heeft mij het hele verhaal gisteren pas verteld, in stuk en brok. Door de zware medicatie beseft hij nog niet goed wat er allemaal is gebeurd. Later zal hij er wel meer over kunnen vertellen”, zegt zijn oma Monique Dedroog, afkomstig uit Maasmechelen. “Een geluk dat zijn gezicht ongeschonden is.”

De bezorgde oma en zijn ouders vertrouwen erop dat Aron goed zal herstellen. “Dat hebben de artsen ons toch beloofd.” Volgende week krijgen ze meer informatie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio