© Phn

Zoveel verdient Kinepolis aan elke bioscoopganger

De internationale bioscoopgroep Kinepolis, met roots in Limburg, maakt op elke bioscoopbezoeker gemiddeld 3,6 euro winst. Dat is gisteren gebleken bij de voorstelling van de resultaten van het eerste semester. De bioscoopgroep zag zijn winst stijgen tot 14,4 miljoen euro. “Een zeer goed eerste semester”, zei CEO Eddy Duquenne.

Guido CLOOSTERMANS

Begonnen als lokale bioscoop telt Kinepolis momenteel 35 bioscoopcomplexen in België, Frankrijk, Spanje, Nederland, Polen en Zwitserland, goed voor in totaal meer dan 400 schermen.

Toch blijft expansie volgens topman Eddy Duquenne ook in de toekomst een prioriteit. Zo staan er nieuwe projecten op stapel in Nederland en in de buurt van Parijs. In het eerste halfjaar nam de groep bovendien de 13 cinema’s van Utopolis over in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk. Mede dankzij de overname in 2014 van bioscopen in Nederland en Spanje steeg het aantal bezoekers in de eerste helft van 2015 met 11 procent tot 9,8 miljoen bezoekers. In België daalde het aantal bezoekers met 2,8 procent tot 4,1 miljoen. Volgens de bioscoopgroep is dat een gevolg van een gebrek aan echte topfilms. Desondanks steeg ook de Belgische omzet.

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg