© Belga

© Belga

thumbnail: null
thumbnail: null

'Voorlopig nog geen link tussen Silvio Aquino en dode in Roermond'

Het parket van Limburg heeft donderdagavond in een persbericht gemeld dat er momenteel geen link bevestigd kan worden tussen de moord op Silvio Aquino en de dode man in het Nederlands-Limburgse Roermond. Silvio Aquino werd rond 12.15 uur klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek. Een kleine drie kwartier later zagen ambulanciers op de pechstrook van de A73 in Roermond een dode man liggen.

malbrechts

Meteen werd een mogelijk verband gesuggereerd tussen de twee overlijdens, maar het parket van Limburg kan dat nog niet bevestigen.

"De lokale politie MidLim werd rond 12.50 uur opgeroepen voor een dringende tussenkomst naar aanleiding van een schietpartij in de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek", aldus parketwoordvoerder Dominiek Renotte. "Op de openbare weg werd Silvio Aquino levenloos aangetroffen. Ook zijn echtgenote raakte bij het incident gewond. Zij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Er is sprake van meerdere onbekende daders. Het onderzoek, dat momenteel in handen is van de federale gerechtelijke politie Limburg, is nog lopende."