© Photo News

Kort portret Olympique Lyon

Kort portret van het Franse Olympique Lyon, tegenstander van AA Gent in de groepsfase van de Champions League:

Olympique Lyonnais (Fra)

Gesticht in 1950

Kleuren: wit (met blauw-rode tinten)

Bijnaam: Les Gones / La Reine

Website: http://www.olweb.fr

Stadion: Stade de Gerland (41.000 toeschouwers)

Voorzitter: Jean-Michel Aulas

Coach: Hubert Fournier

Bekendste spelers: Alexandre Lacazette (Fra), Mathieu Valbuena (Fra), Nabil Fekir (Fra), Christophe Jallet (Fra), Rafael (Bra), Mapou Yanga-Mbiwa (Fra), Maxime Gonalons (Fra)

Palmares:

Landskampioen (7): 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Beker (4): 1964, 1967, 1973, 2008

Franse Ligabeker (1): 2001

Supercup (7): 1973, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

Europees voetbal 2015-2016:

Nog geen wedstrijden.

Afgelopen seizoen werd Olympique Lyon tweede in de Ligue 1, na Paris Saint-Germain en voor AS Monaco. De titel van vicekampioen leverde Les Dogues een rechtstreeks ticket op voor de poulefase van de Champions League.