© EPA

De Bruyne niet in selectie bij Wolfsburg door nakende transfer

Moest u er nog aan twijfelen: Kevin De Bruyne is wel degelijk op weg naar Manchester City. De Rode Duivel ontbreekt in de selectie van Wolfsburg voor de wedstrijd van morgenavond tegen Schalke 04. 'We staan verder in de onderhandelingen', zegt Wolfsburg-manager Klaus Allofs donderdag.

jug, Belga

Allofs verwacht dat beide clubs er ten laatste vrijdag uit zijn. De manager van Wolfsburg speelt het spel echter hard en wil het onderste uit de kan halen. 'Als er niet voldaan wordt aan onze eisen, speelt De Bruyne de rest van het seizoen voor ons. Op het einde van een transferverhaal mogen er enkel winnaars zijn en dat geldt ook voor Wolfsburg. Als dat niet het geval is, komt er geen transfer. En dat zou ik niet erg vinden', zei Allofs eerder op de dag.

De 24-jarige Belgische middenvelder streek in januari 2014 neer in de Volkswagen-Arena, waar hij tekende tot medio 2019. Het afgelopen seizoen werd hij verkozen tot beste speler in de Bundesliga. De Rode Duivel had met 10 doelpunten en 21 assists een groot aandeel in de Duitse bekerwinst en de tweede plaats in het kampioenschap.

Volgens de Duitse en Engelse media zou Manchester City tussen de 74 en 80 miljoen willen neertellen voor De Bruyne. Daarmee wordt hij de duurste transfer ooit in de Bundesliga.