© Mathieu Hermans

© Mathieu Hermans

thumbnail: null
thumbnail: null

Dame Jonck Sylvie wint niet-schutterswedstrijd in Rotem

Geslaagde spek- en eierendag met uitschieten niet-schutterswedstrijd verplaatst naar windbuksschieten in het schutterslokaal wegens regenval.

Mathieu Hermans

15 augustus staat reeds bij velen genoteerd als "spek en eieren" bij de schutterij van Rotem. Ook dit jaar was dit weer een topdag voor de schutterij. We hebben dan ook weer voornamelijk positieve reacties ontvangen van de aanwezigen. In de namiddag was de dag gereserveerd voor de niet-schutters. Hierbij gooiden de weergoden wat roet in het eten (i.v.m. spek en eieren; niet letterlijk natuurlijk). Vanaf 14.30 uur vielen de eerste druppels, doch de ingeschreven schutters waagden zich alvast onder de buks en de wedstrijd was begonnen. De jeugd had een kennismakingsronde nodig om het schieten te begrijpen. Helaas veranderden de enkele druppels al vlug in aanhoudende regen en dienden de wedstrijden gepauzeerd te worden. Na een langere pauze werd dan beslist om de wedstrijd te voltooien met de windbuks op een afgebakende ruimte in het schuttershof.

Bij de jeugd liet Ian Willems uit Elen na een aarzelende start zich tot beste schutter kronen. Voor de volwassenen waren er winnaars in 2 categorien, mn. "HET SPOOR" bij de drietallen en bij de individuelen werd het een spannende finale tussen heer en dame. En jawel, het was "Jonck Sylvie" uit Rotem die de dames eervol de zege bezorgde.Tevens kunnen we melden dat de Clubkampioen ondertussen ook gekend is. Na enkele pogingen bleven er nog drie clubleden over en werd er beslist om de wedstrijd van het erekruis in Bocholt mee te laten tellen ook voor het clubkampioenschap. Dat er hier al zeer vlug de beslissing zou vallen, had niemand verwacht. Doch Toontje Kunnen zette de familietraditie verder en zegevierde voor Jaak Leenders en Mathieu Hermans.Een verdiende trofee staat op hem te wachten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio