© EPA

Ongeschminkte pieten vanaf 9 november op Nickelodeon

Kinderzender Nickelodeon introduceert ongeschminkte pieten in de nieuwe dagelijkse sinterklaasserie ‘Op weg naar pakjesavond - Sint vermist!’. Het tv-station heeft donderdagmiddag de adverteerders op de hoogte gebracht. De kinderserie is vanaf 9 november te zien in Vlaanderen en Nederland.

“De pieten zullen ongeschminkt verschijnen in de kinderserie”, zegt Judith Peters, hoofd marketing. “Ze zien er daarmee net zo uit als veel kinderen tijdens sinterklaasintochten, zonder zwarte schmink en met hun eigen huidskleur. Verder blijft piet zichzelf: grappig, slim en onhandig en draagt hij gewoon zijn eigen kostuum. Het enige verschil is dat hij zijn eigen huidskleur laat zien.”

“We geloven dat het sinterklaasfeest weer een feest moet zijn voor iedereen. En sint kan nu eenmaal niet zonder zijn pieten, die brengen de cadeautjes. Anders dan vorig jaar proberen we nu een mooiere en betere invulling te geven aan het mooie en belangrijke kinderfeest. Pieten verdienen wel een plaats in de programmering van Nickelodeon”, vervolgt Peters.

Binnenkort beginnen de opnames van ‘Sint vermist!’. Nickelodeon besloot daarom nu alvast het uiterlijk van de pieten te onthullen.