Bosnische international Sunjic verlaat Kuban Krasnodar voor Stuttgart

De Bosnische verdediger Toni Sunjic verlaat het Russische Kuban Krasnodar om in de Bundesliga bij Stuttgart aan de slag te gaan. Bij Stuttgart ondertekende de 26-jarige international een contract tot medio 2018. Dat maakte Stuttgart donderdag bekend.

Bij ‘Die Schwaben’ wordt hij de vervanger van de aan AS Roma uitgeleende Antonio Rudiger. De veertienvoudige international werd maandag door de Bosnische bondscoach Mehmed Bazdarevic opgenomen in zijn 24-koppige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden van donderdag 3 september tegen de Rode Duivels (om 20u45 in het Koning Boudewijnstadion) en die van drie dagen later tegen Andorra (in Zenica).

Bosnië, de nummer 28 op de FIFA-ranking, staat met acht punten uit zes wedstrijden momenteel pas vijfde in EK-kwalificatiegroep B. Het verloor thuis tegen Cyprus (1-2) en in Israël (3-0), won in Andorra (0-3) en thuis tegen Israël (3-1) en speelde gelijk in Wales (0-0) en thuis tegen de Rode Duivels (de 1-1 van 13/10/2014 in Zenica na treffers van Dzeko en Nainggolan).

De Rode Duivels staan met elf punten momenteel tweede in de stand. Bondscoach Marc Wilmots maakt zijn selectie voor de confrontatie met de Bosniërs (en die van 6 september in Nicosia tegen Cyprus) vrijdagmiddag (12u) bekend.