© Belga

Man doodgeschoten in Roermond: 'Mogelijk link met moord op Aquino'

Op de vluchtstrook langs de autosnelweg A73 in Nederlands-Limburg is ter hoogte van de Roertunnel een dode man aangetroffen. De politie van Nederlands-Limburg heeft donderdagnamiddag bekend gemaakt dat er bekeken wordt of er mogelijk een link is tussen een dood aangetroffen man in Roermond en de doodgeschoten Silvio Aquino in Opglabbeek.De politie zegt nog niets over de doodsoorzaak van het slachtoffer. De Nederlandse politie is op zoek naar beige Jaguar, maar het is nog niet duidelijk of er een link is met die moord.

fvranckx

De politie van Nederlands-Limburg heeft donderdagnamiddag bekend gemaakt dat er bekeken wordt of er mogelijk een link is tussen een dood aangetroffen man in Roermond en de doodgeschoten Silvio Aquino in Opglabbeek. Rond 12.15 uur hoorden omwonenden aan het industrieterrein in Opglabbeek enkele schoten. Rond 13 uur werd op de A73 ter hoogte van Roermond op de pechstrook een man dood teruggevonden. Ambulanciers, die rond 13 uur over de A73 ter hoogte van de Roertunnel reden, zagen op de pechstrook een auto staan waarbij een man op het asfalt lag. Toen de ambulanciers stopten om hulp te verlenen, stapten enkele mannen in de auto en gingen ze ervandoor. De man op het asfalt bleek overleden. Via Burgernet werd een oproep gedaan in verband met een personenwagen van het merk Jaguar. De wagen wordt in verband gebracht met de dode man op de pechstrook. Het politieonderzoek in Nederland richt zich op het vaststellen van de doodsoorzaak van de man en van zijn identiteit. De Roertunnel in Roermond is wegens het onderzoek voor alle verkeer in noordelijke rijrichting afgesloten. De Nederlandse politie adviseert de mensen om rekening te houden met vertraging en de aangegeven omleidingsroutes te volgen. Ook wordt er gekeken of er mogelijk een verband bestaat met het schietincident dat in Opglabbeek plaatsvond.

Lees ook: Silvio Aquino doodgeschoten in Opglabbeek, klopjacht op dader

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.