© kenneth emmers

Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth trapt nieuwe werkjaar af

Donderdag 27 augustus vond in het Poorthuis in Peer de startdag plaats van Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth uit Wijchmaal. Deze dag luidt het begin in van hun nieuwe werkjaar en vormt de ideale gelegenheid om alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen en het nieuwe werkjaar met het nodige elan aan te vatten.

kenneth emmers

Het overkoepelende thema van deze startdag was de preventie van stress en burn-out.De zorgsector in het algemeen en het Begeleidingscentrum in het bijzonder staan voor enkele spannende jaren. De werking en het aanbod van de zorgcentra voor gehandicapten worden grondig gewijzigd, wat grote aanpassingen en flexibiliteit zal vergen van personeel en directie. Om hier preventief op in te spelen, reikt het centrum enkele handvaten aan om hier beter mee om te kunnen gaan.Improvisatietheatergezelschap Inspinazie bracht daarom een voorstelling rond dit thema. Door het nabootsen van verschillende herkenbare scènes, deden ze het publiek nadenken over de verschillende emoties die gepaard gaan met stress en burn-out. Overgoten met een komisch sausje, kon het personeel van BC Elisabeth dit zeker smaken.

Afsluiter was een lekkere broodjeslunch die in het Poorthuis genuttigd werd. De algemene consensus was dat het zeer geslaagd was en dat men al uitkeek naar het nieuwe werkjaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio