© DD/SD

© DD

© DD

© Google Maps

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Silvio Aquino klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek, daders nog steeds spoorloos

Op het industrieterrein van Opglabbeek is donderdagmiddag Silvio Aquino (41) doodgeschoten, hij kreeg een kogel in het hoofd. Zijn vrouw raakte gewond. De politie heeft het terrein afgezet en is met man en macht op zoek naar de dader. Ze krijgen daarbij hulp van een politiehelikopter. Ondertussen duiken er ook vanuit Nederlands-Limburg berichten op over een dodelijke schietpartij in de Roertunnel nabij Roermond. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

fivr

De 41-jarige Silvio Aquino uit Maasmechelen werd donderdag rond 12.15 uur in de buurt van de Industrieweg-Zuid en de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek door onbekenden klemgereden. De Maasmechelaar was vergezeld van zijn echtgenote, toen hij door het hoofd geschoten werd. Zijn partner raakte ook gewond. Vervolgens liep zij voor hulp naar een straat in de buurt, waarna de hulp- en politiediensten verwittigd werden.

Lees ook: Man doodgeschoten in Roermond: 'Link met moord op Aquino'

Silvio Aquino is een van de hoofdverdachten in de ophefmakende rechtszaak tegen de drugstrafiek die hij en zijn familieleden uit Maasmechelen hebben opgezet.

In mei 2013 viel een indrukwekkende politiemacht binnen op een vijftigtal plaatsen. Daarbij werden een dertigtal mannen en vrouwen ingerekend, onder wie Silvio Aquino. De naam Aquino was eerder ook al opgedoken in het onderzoek naar brutale overval op een vrachtwagen in Meeuwen enkele maanden voordien. In de truck werd een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Ook in het onderzoek op de moord op de Turkse kapper Hilmi Gedik in Maasmechelen kwam Silvio Aquino in beeld. In maart 2014 werd Silvio Aquino veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn aandeel in de tot dan toe grootste xtc-vangst ter wereld. In de haven van Melbourne (Australië) was in juni 2007 een vrachtschip uit Napels aangemeerd mer 15 miljoen xtc-pillen aan boord. De 4,5 miljoen ton drugs, goed voor een marktwaarde van 96 miljoen euro. zaten erestopt in blikken tomatenpuree. Silvio Aquino en zijn kompaan, die volgens het onderzoek contacten onderhielden met hielden volgens het parket 1,35 miljoen euro over aan de deal.

Topadvocaten

De Aquino-clan en hun kompanen staan onder andere terecht voor de smokkel van 2,7 ton cocaïne vanuit Latijns-Amerika, goed voor meer dan 82,5 miljoen euro. In afwachting van hun proces betaalden ze zonder problemen de borgsom van 30.000 euro om de cel te mogen verlaten.

De Maasmechelse familie schakelde vervolgens een legertje topadvocaten in zoals Hans Rieder, Sven Mary, Walter Van Steenbrugge en Jef Vermassen. Zij weten door een ware procedureslag het proces al een jaar te rekken. Op 7 september zou het in Hasselt worden verder gezet.

Lees ook: De NV Aquino: Wie zijn ze?