© BELGA

Vlaams Belang: “Hopen dat De Wever voor één keer doet wat hij zegt”

Oppositiepartij Vlaams Belang juicht de uitspraken toe die N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft gedaan rond de groeiende instroom van vluchtelingen. Al zijn ze wel erg hypocriet, oordeelt het VB. De extreemrechtse partij vraagt De Wever dan ook om “voor één keer de daad bij het woord te voegen”.

“De woorden van De Wever staan compleet haaks op het beleid van zijn partij. De hypocrisie van N-VA tart alle verbeelding”, hekelt voorzitter Tom Van Grieken. De VB’er schiet op de extra opvangplaatsen die staatssecretaris Theo Francken creëert, maar ook op de “gratis veerdienst” die defensieminister Steven Vandeput volgens hem organiseert door met de marine mee op zoek te gaan naar bootvluchtelingen in nood op de Middellandse Zee.

Van Grieken merkt voorts op dat De Wever zwaait met recepten die Vlaams Belang al jaren bepleit. “Zowel het voorstel om vluchtelingen een apart statuut te geven, als het pleidooi om de Europese binnengrenzen opnieuw te controleren, zijn voorstellen die onze partij reeds talloze keren deed”, klinkt het.

Vlaams Belang roept De Wever dan ook op “voor één keer de daad bij het woord te voegen” en opnieuw tijdelijke grenscontroles in te voeren. Doet N-VA dat als grootste partij in de regering niet, dan zijn de uitspraken opnieuw “praat voor de vaak”, besluit voorzitter Van Grieken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.