© BELGA

Genk strikt Neeskens Kebano

Neeskens Kebano verlaat SC Charleroi en trekt naar Racing Genk, waar hij een contract voor vier seizoenen ondertekend heeft. Dat maakte Racing Genk donderdag bekend.

mg, vml

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht, Standard en AA Gent waren eerder geïnteresseerd in Kebano (23) maar Genk haalde zijn slag thuis. Hoeveel Genk betaalde voor het Franse goudhaantje, is nog niet bekend. Bij de Limburgers ondertekent hij een contract voor vier seizoenen.

Kebano kreeg een opleiding bij ASA Montereau. Hij werd in 2006 door Paris Saint-Germain binnengehaald. In 2010/2011 maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau in Frankrijk. Na een seizoen met een beperkt aantal speelminuten werd Kebano een seizoen uitgeleend aan de Franse tweedeklasser SM Caen. Vervolgens werd hij in 2013 door Charleroi naar onze Jupiler Pro League gehaald. Hij wist zich de afgelopen twee seizoenen steeds vaker in de kijker te spelen. Recent mocht hij met de Ebbenhouten Schoen nog een persoonlijke onderscheiding voor zijn prestaties in ontvangst nemen.

Kebano maakt nu, net als Sébastien Dewaest, de overstap van Charleroi naar KRC Genk. Net voor het moment dat beide clubs elkaar treffen voor de openingswedstrijd van de 6de speeldag. In overleg tussen alle betrokken partijen werd daarom besloten dat Kebano nog niet tot de Genkse selectie zal behoren maar uiteraard evenmin voor Charleroi zal uitkomen.