© PN

Politie vindt privéfoto’s van agenten en hun familie op smartphone van crimineel

De lokale politie van de zone Zuid (Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis) neemt extra maatregelen om de veiligheid van een aantal politiemensen en hun familie te garanderen. Op de gsm van een verdachte zijn privéfoto’s aangetroffen van de politiemensen, maar ook van hun partners en kinderen. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door de politie.

TG

Twee weken geleden, op 14 augustus, pakte de politie een verdachte op. In het kader van welk dossier, wil men niet zeggen. Maar tijdens het onderzoek van de gsm van de man, deden speurders wel een straffe ontdekking. Er stonden namelijk verschillende foto’s op van politiemensen van de zone Zuid. Vooral privébeelden van de agenten, maar ook van hun partners en zelfs kinderen. Waarom de verdachte die foto’s had en wat hij er mee van plan was, blijft tot op vandaag een groot vraagteken.

Extra maatregelen

‘We houden met alles rekening. Wilde hij een aanslag plegen? Of de agenten afpersen en bedreigen? Of gewoon bang maken? We weten het zelf niet’, klinkt het bij de politie, waar men liefst zo weinig mogelijk ruchtbaarheid geeft aan de zaak.

Alles lijkt er wel op te wijzen dat de man de foto’s niet zelf heeft genomen, maar van sociale netwerksites heeft geplukt.

Korpschef Alphonse Peeters heeft extra maatregelen genomen om de veiligheid van zijn personeel en hun families te garanderen. Over welke maatregelen het gaat, wordt uit veiligheidsoverwegingen niet gecommuniceerd.

Ook is aan de agenten nog eens gevraagd om extra voorzichtig te zijn met het vrijgeven van privégegevens op sociale netwerksites.