© Photo News

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null

Even Ebola-alarm bij Dienst Vreemdelingenzaken door zieke asielzoeker

De druk op de wachtzaal van de Dienst Vreemdelingenzaken blijft aanhouden. Dertig asielzoekers werden donderdag verzocht om vrijdag terug te komen. Er was even paniek toen een man uit Guinee onwel werd. De man werd opgenomen in het ziekenhuis, maar de artsen konden onmiddellijk uitsluiten dat het om Ebola zou gaan.

wver

De 93 asielzoekers die woensdag met een oranje document terug de straat werden opgestuurd, kregen voorrang bij de inschrijving. Daarnaast werden ook 132 nieuwkomers binnengelaten, net als de mensen die een afspraak hadden voor een vervolginterview. Dertig mensen kregen een oproep om zich morgen om 8 uur opnieuw aan te dienen.

Even was er paniek toen een man uit Guinée in de wachtrij onwel werd. Er werd gevreesd voor een mogelijk geval van Ebola-besmetting. Drie ambulances kwamen ter plaatse en twee artsen met speciale pakken onderzochten de man. Maar ze konden al snel alle twijfels wegnemen. De man werd meegenomen naar het Sint-Pieter ziekenhuis voor verder onderzoek.

Vrijdag beraadt de ministerraad zich over de asielcrisis. Ook de eventuele uitbreiding van de dispatch met een extra wachtzaal zou dan op tafel komen. Woensdag maakte het Croix Rouge, de Franstalige tegenhanger van Rode Kruis Vlaanderen, bekend dat het tien dagen lang zes vrijwilligers inzet om de asielzoekers in de buurt van het Noordstation te ondersteunen.